Binnen elke vorm van een relatie kan je elkaar op een moment kwijtraken. Dit kan binnen onder meer een partnerrelatie, broer-zusrelatie, ouder-kindrelatie, werkrelatie of vriendschap zijn.
Binnen relatietherapie onderzoeken we de mogelijkheden om elkaar weer terug te vinden.

Benieuwd wat relatietherapie voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

EFT Cirkel

Binnen de sessies werk ik met onder meer de werkwijze vanuit de EFT (Emotion Focused Therapy). Hierbij ligt de focus op emoties, hechting en de verbinding tussen twee mensen herstellen.

Een deel van de communicatie tussen twee mensen is zichtbaar voor henzelf en/of de ander (te zien boven de stippellijn); gedrag, gedachten en de emotionele reactie. Wat minder goed zichtbaar is (voor zowel de ander, als voor jou zelf) is de dieper liggende communicatie (te zien onder de stippellijn); het innerlijk gevoel, daar waar iemand behoefte aan heeft en bang voor is. Het is vaak het zichtbare deel van de communicatie (bv. iemand reageert niet enthousiast en lijkt afwezig te zijn) waar de ander op reageert (bv. zich afgewezen voelen en terugtrekken uit de communicatie of juist in de aanval gaan). Terwijl het kan zijn dat het niet enthousiast reageren komt doordat iemand zich onzeker voelt in de relatie, dat de ander zich afgewezen voelt is dus eigenlijk een miscommunicatie die leidt tot uit verbinding gaan. 

Binnen de sessies onderzoeken we de dieperliggende laag en maken deze zichtbaar. Dit geeft ruimte en begrip. Hierdoor kan een wederzijds gevoel van veiligheid, warmte en emotionele verbinding ontstaan. 


Tarieven

Relatietherapie wordt niet vergoed door de verzekeraar en is niet vrijgesteld van BTW.

Binnen relatietherapie vinden er doorgaans zowel sessies plaats waarin meerder partijen aanwezig zijn als individuele sessies. Binnen een individuele sessie ga ik met één van de partijen dieper in op specifieke onderwerpen. Ook kan er binnen deze individuele sessies EMDR worden toegepast om specifieke beelden die veel spanning oproepen te verminderen. 

Afhankelijk van de inhoud van de sessie duren sessies 60-90 minuten. Doorgaans nemen de eerste 2-3  sessies in een traject meer tijd in beslag. Ook EMDR sessies nemen doorgaans 90 minuten in beslag. Relatietherapie sessies duren vrijwel altijd 75-90 min.

 • Relatietherapie:
  • Intake: € 160,00*  per 90 minuten
  • Sessie: € 160,00* per 90 minuten
  • Relatietherapie-traject: €1595*. Bestaande uit: 1 intake, 7 gezamenlijke sessies, 2 individuele sessies (met elke partner 1 sessie), 1 evaluatie sessie waarin vervolgstappen/afsluiten van de behandeling wordt besproken (alle sessies binnen dit traject duren 90 min).
 • Individuele therapie:
  • Intake: € 135,00** per sessie 60-75 minuten.
  • Sessie: € 115,00** per sessie van 60 minuten.
  • Sessie lang: € 160,00** per sessie van 75-90 minuten.
  • EMDR-traject: €975,00**  bestaande uit: 1 intake (60-75 min), 5 EMDR-sessies (75-90 min) en 1 evaluatie sessie waarin vervolgstappen/afsluiten van behandeling wordt besproken (60 min). 

* excl. 21% BTW. Relatietherapie is niet vrijgesteld van BTW.

**Vrijgesteld van BTW. Dit geldt voor medische beroepsbeoefenaren die niet onder de Wet BIG vallen, maar persoonlijke gezondheidskundige zorg van de mens bieden met een gelijkwaardig kwaliteitsniveau als bevoegde Wet BIG-beroepsbeoefenaren.


Annuleren afspraak

Het kan gebeuren dat je een afspraak af moet zeggen. Hoe eerder je dat doet, hoe prettiger, omdat er dan mogelijk nog andere cliënten gebruik kunnen maken van de tijd die ik voor jou/jullie gereserveerd heb. Als je de afspraak korter dan 1 werkdag (24uur) van tevoren afzegt (voor afspraken op maandag geldt dus annuleren op vrijdag voorafgaand ) of helemaal niet afzegt, dan zal (ongeacht de reden van annuleren) de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.

Annuleren/verplaatsen/afzeggen van een afspraak kun je doen via :
* het verzenden van een Whatsapp/SMS naar mijn praktijknummer: 06- 190 493 16
* het verzenden van een email naar: praktijkkleinessink@gmail.com.