Mogelijk heb je last van psychische klachten, zoals angst, trauma, slaapproblematiek, paniek en/of somberheid. Of mogelijk is er sprake van terugkerende gedrags-, gedachten en/of gevoelspatronen waardoor je vastloopt in je leven, werk en/of relaties. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van jouw traject door jouw zorgverzekeraar, dien je aan enkele voorwaarden te voldoen. Je leest hieronder welke voorwaarden dit zijn. Mocht je ervoor kiezen om het traject zelf te betalen, dan kun je zonder verwijsbrief bij mij terecht.


Actuele wachttijden

De actuele wachttijd voor het opstarten van een:

 • Online vergoed/onvergoed traject: circa 1 maand.
 • Vergoed traject: circa 4-5 maanden.
 • Onvergoed traject: circa 2-3 maanden
 • (individuele) familieopstelling: circa 2-3 weken

Je kan bij mij terecht voor:

Depressie/somberheid: doorbreken van oude patronen en werken aan een positieve spiraal naar boven.
Piekeren: effectief problemen leren aanpakken.
Angst: de regie terugkrijgen over jouw leven.
Negatief zelfbeeld / onzekerheid: onderzoeken wat jou uniek maakt, om zo jouw kracht en passie te ontdekken.
Faalangst / vermijdingsgedrag: opzoek naar een nieuwe manier van omgaan en ervaren van spannende situaties.
Slaapproblematiek: werken naar een gezond slaappatroon en een rustgevende nachtrust.
Stress & burn-out: samen creëren we weer een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast en tussen werk en privé.
Levensfaseproblematiek: leren accepteren van, en omgaan met, veranderingen in het leven.
Trauma klachten: opnieuw in jouw kracht komen staan.

Relatieproblematiek: binnen de sessies onderzoeken we de mogelijkheden om elkaar weer terug te vinden.


Mogelijk heb je last van terugkerende gedrags-, gedachten en/of gevoelspatronen waardoor je vastloopt in je leven, werk en/of relaties en heb je behoefte om deze te onderzoeken. 

Staat jouw klacht / ontwikkelwens er niet tussen, maar overweeg je wel het starten van een traject? Je kan vrijblijvend kennismaken en dan kunnen we samen onderzoeken of ik je verder kan helpen.


Werkwijze:

Binnen de therapie werk ik eclectisch. Dat houdt in dat ik verschillende type therapievormen en technieken gebruik, afhankelijk van wie jij bent. Ik combineer onder meer evidence-based technieken zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), mindfulness en positieve psychologie. Binnen het traject evalueren we regelmatig: zijn we nog op de goede weg of zijn persoonlijke doelen verandert of een andere kant op ontwikkelt.

Afhankelijk van de inhoud duren sessies 60-90 minuten. Doorgaans nemen de eerste 2-3  sessies in een traject meer tijd in beslag. Ook EMDR sessies nemen doorgaans 90 minuten in beslag. Relatietherapie sessies duren vrijwel altijd 75-90 min.


Tarieven / vergoedingen

Individuele behandelingen worden (helaas) niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Er moet voldaan worden aan enkele eisen:

 • Er dient sprake te zijn van een geldige verwijsbrief van de huisarts. Let op: er zijn veel hulpvragen die helaas niet worden vergoed door de zorgverzekering, ook leidt een verwijsbrief van de huisarts niet per definitie tot een vergoed zorgtraject. Informeer bij jouw zorgverzekeraar als je hier meer informatie over zou willen ontvangen. 
 • Er dient sprake te zijn van een officiële DSM diagnose die vergoed wordt (niet alle DSM diagnoses worden vergoed). Of er sprake is van een DSM diagnose, onderzoek ik binnen de intake. De uitkomsten hiervan bespreek ik direct met je na de intake. 
 • Jouw zorgverzekeraar dient een contract te hebben met Caredate. Dit is een partner waarmee ik samenwerk en via wie al mijn vergoede zorgtrajecten vallen. Voor al jouw vragen over wat er wel en niet vergoed wordt bij jouw specifieke zorgverzekeraar kan je contact met Caredate opnemen (www.caredate.nl). Zij kunnen al jouw vragen hierover tot in detail beantwoorden.

Indien er sprake is van vergoede zorg werk ik vanuit de Basis GGZ. Werken vanuit de Basis GGZ houdt in dat een vergoed traject kortdurend is (max 10-15 sessies). Indien je na dit vergoede traject sessies bij mij wil blijven volgen dan vallen deze buiten de vergoede zorg en betaal je deze dus zelf (zie hieronder tarieven).

 • Individuele therapie:
  • Intake: € 135,00** per sessie 60-75 minuten.
  • Sessie: € 115,00** per sessie van 60 minuten.
  • Sessie lang: € 160,00** per sessie van 75-90 minuten.
  • EMDR-traject light: €685,00 (i.p.v. €730) bestaande uit: 1 intake (60-75 min), 3 EMDR-sessies (75-90 min) en 1 evaluatie sessie waarin vervolgstappen/afsluiten van behandeling wordt besproken (60 min). 
  • EMDR-traject : €975,00 (i.p.v. €1050) bestaande uit: 1 intake (60-75 min), 5 EMDR-sessies (75-90 min) en 1 evaluatie sessie waarin vervolgstappen/afsluiten van behandeling wordt besproken (60 min). 

**Vrijgesteld van BTW. Dit geldt voor medische beroepsbeoefenaren die niet onder de Wet BIG vallen, maar persoonlijke gezondheidskundige zorg van de mens bieden met een gelijkwaardig kwaliteitsniveau als bevoegde Wet BIG-beroepsbeoefenaren.

Relatietherapie wordt niet vergoed door de verzekeraar en is niet vrijgesteld van BTW. Individuele psychologische behandelingen zijn (doorgaans) wel vrijgesteld van BTW.


Annuleren afspraak

Het kan gebeuren dat je een afspraak af moet zeggen. Hoe eerder je dat doet, hoe prettiger, omdat er dan mogelijk nog andere cliënten gebruik kunnen maken van de tijd die ik voor jou/jullie gereserveerd heb. Als je de afspraak korter dan 1 werkdag (24uur) van tevoren afzegt (voor afspraken op maandag geldt dus annuleren op vrijdag voorafgaand ) of helemaal niet afzegt, dan zal (ongeacht de reden van annuleren) de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.

Annuleren/verplaatsen/afzeggen van een afspraak kun je doen via :
* het verzenden van een Whatsapp/SMS naar mijn praktijknummer: 06- 190 493 16
* het verzenden van een email naar: praktijkkleinessink@gmail.com.