Persoonlijke begeleiding, coaching & familieopstellingen

Door het stellen van verdiepende vragen help ik jou als psycholoog bij het verkrijgen van zelfkennis, onderzoeken wij samen jouw kwetsbaarheden en mogelijkheden, om zo tot zelfreflectie en zelfontwikkeling te komen. Met als doel om binnen de begeleiding te komen tot een duurzame herstart van het (werkende) leven.

Je kan bij bij terecht voor individuele psychologische behandeling/begeleiding, (zakelijke) coaching, relatietherapie of voor een familieopstelling.

Benieuwd naar hoe ik jou kan helpen? Stuur mij gerust een bericht.

Vanuit mijn expertise als psycholoog begeleid ik met veel passie adolescenten en volwassenen. Er zijn verschillende situaties of gebeurtenissen waardoor je kan vastlopen in het leven. Mogelijk zit je er nu doorheen vanwege een veeleisende (werk)omgeving, een naar/traumatisch voorval, loopt de relatie met jouw ouder(s), kind en/of partner stroef, heb je last van negatief zelfbeeld of heb je de neiging bepaalde taken tot het laatste moment uit te stellen wat voor problemen kan zorgen. Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties die klachten met zich mee kunnen brengen zoals angst, paniek, piekeren, somberheid, burn-out, herbelevingen, nachtmerries of negatieve gedachten.

Het is uiteraard ook mogelijk dat je geen directe klachten ervaart maar dat je het gevoel hebt dat bepaalde gedrags-, gedachten en/of gevoelspatronen jou in de weg zitten. Deze patronen kunnen we samen onderzoeken en kijken waar alternatieve patronen ontwikkeld kunnen worden.

Door het stellen van verdiepende vragen help ik jou als psycholoog bij het verkrijgen van zelfkennis, onderzoeken wij samen jouw kwetsbaarheden en mogelijkheden, om zo tot zelfreflectie en zelfontwikkeling te komen. Met als doel om binnen de begeleiding te komen tot een duurzame herstart van het (werkende) leven.

Mijn werkwijze

Binnen de therapie werk ik eclectisch. Dat houdt in dat ik verschillende type therapievormen en technieken gebruik, afhankelijk van wie jij bent. Ik combineer onder meer evidence-based technieken zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), mindfulness en positieve psychologie. Ook werk ik met (familie)opstellingen binnen zowel individuele sessies als in groepen. Binnen het traject evalueren we regelmatig: zijn we nog op de goede weg of zijn persoonlijke doelen verandert of een andere kant op ontwikkelt.

Je kan bij mij terecht voor:

Depressie/somberheid: doorbreken van oude patronen en werken aan een positieve spiraal naar boven.
Piekeren: effectief problemen leren aanpakken.
Angst: de regie terugkrijgen over jouw leven.
Negatief zelfbeeld / onzekerheid: onderzoeken wat jou uniek maakt, om zo jouw kracht en passie te ontdekken.
Faalangst / vermijdingsgedrag: opzoek naar een nieuwe manier van omgaan en ervaren van spannende situaties.
Slaapproblematiek: werken naar een gezond slaappatroon en een rustgevende nachtrust.
Stress & burn-out: samen creëren we weer een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast en tussen werk en privé.
Levensfaseproblematiek: leren accepteren van, en omgaan met, veranderingen in het leven.
Trauma klachten: opnieuw in jouw kracht komen staan.

Relatieproblematiek: binnen de sessies onderzoeken we de mogelijkheden om elkaar weer terug te vinden.

Mogelijk heb je last van terugkerende gedrags-, gedachten en/of gevoelspatronen waardoor je vastloopt in je leven, werk en/of relaties en heb je behoefte om deze te onderzoeken. 

Staat jouw klacht / ontwikkelwens er niet tussen, maar overweeg je wel het starten van een traject? Je kan vrijblijvend kennismaken en dan kunnen we samen onderzoeken of ik je verder kan helpen.